צרו קשר בוואטסאפ 03-3035060

למה לבחור בקייטרינג כזה או אחר? מהן השאלות החשובות שצריך לשאול?

  1. שאלות ראשוניות

    האם יש לקייטרינג רישיון עסק, משאיות קירור, תעודת כשרות וביטוח הכולל גם הרעלת מזון (יש לוודא שהתעודות בתוקף) – ושהכל תקף לאירועים ולהפקות.

  2. ניסיון

    חשוב לדעת אם לאותו קייטרינג יש ניסיון בתחום. כלומר, האם ביצע אירוע דומה לאירוע שאתם מתכננים? אם מדובר בקייטרינג בשטח ואם בבית פרטי, יש לברר אם החברה ערוכה לכך לוגיסטית (מבחינת תנורים, מטבח נייד ועוד). כדאי גם לוודא שהחברה תוכל להגיע למקום האירוע – בין אם הוא מתקיים בדרום הארץ, ובין אם בצפונה.

  3. הניסיון של הצוות

    בעניין הזה יש לשאול שאלות רבות: מיהם המלצרים? האם הם שכירים או עובדים מתחלפים שלא מכירים את העבודה, הנהלים, התפריט, הצוות, הלוגיסטיקה, השירות ועוד? מה הם לובשים? מה הם נועלים? האם המלצר שמגיש יינות מבין ביין? (הוא חייב לשלוט בידע בסיסי). האם המלצר שחותך בשר מבין ויודע כיצד לחתוך אנטרקוט? (אם לקוח שבשר היא דרך חייו יעמוד לידו, הוא עלול לסבול מהשירות של אותו מלצר באירוע).
    כדי להבין אם הקייטרינג איכותי או לא, יש לשאול את כל השאלות הנ"ל ולדאוג לקבל עליהן תשובות מספקות.

  4. למנוע את התור

    כמה מזנונים צריך כדי לא לצבור תור? הקהל בארץ ידוע בחוסר סבלנותו, כשהוא רעב הוא רוצה את האוכל מיד – ומוטב שיהיה איכותי וחם כמה שאפשר. כדי למנוע באירוע תור וליצור שירות קל ונוח, חשוב לפזר את מזנונים ולמקם אותם במוקדים שונים.

  5. בר קפה

    בבר קפה תמיד יש תור. זמן הכנת הקפה, הקצפת החלב, הכנת התה, הוספת הסוכר – כל אלה יוצרים פקק של האנשים, מה שעלול ליצור פקעת עצבים. לכן באירועים גדולים מומלץ להביא מכונת קפה נוספת וכמובן מפעיל נוסף.

  6. צורת ההגשה

    איך יוגש האוכל במזנונים? אם ברצונכם להגיש את האוכל לשולחן, יש לבדוק אם הקייטרינג ערוך להגשה לשולחנות ולוודא שיש לו הידע והניסיון כיצד לשרת את הקהל באירוע. מומלץ לבדוק מהם כלי ההגשה והסכו"ם, ואם יש אפשרות בחירה.

  7. עיצוב השולחנות

    ברוב חברות הקייטרינג יש מעצבים – מעצבי שולחן, חופה, מזנונים ועוד. רצוי להיפגש עם המעצב/ת ולבחור את הכיוון הכללי של האירוע לפי הקונספט, למשל צבעי המפות והמפיות, הסדר על השולחנות, השימוש בציוד הישיבה של הקייטרינג, שולחנות קפה וכיסאות קפה, שולחנות בר ועוד.

  8. צורת ההכנה של המזון

    יש לברר היכן האוכל שבמזנון מבושל, איך מחממים אותו ואם הוא טרי. חשוב לשים לב שלאחר הטעימות, גם באירוע עצמו יספקו את אותה רמת האיכות, השירות והאכפתיות (משום שלאחר ששולם… השמיים הם לא הגבול). לכן כדאי לבדוק היטב מה יש בצלחתכם באירוע.

  9. מחיר, גבירותיי ורבותיי

    כיום יש מותגים מובילים בכל תחום וכך גם בתחום המזון, אך לא תמיד המחיר ושם המותג יביאו את התוצאה המבוקשת. לכן המלצתנו היא: טעימה נוספת מקייטרינג זה תמיד כיף, אך יש גם המון חברות מעולות ופחות מפורסמות שיספקו את אותו אנטרקוט גם במחיר של 30% פחות.

לסיכום:

לאחר שנפגשתם עם אנשי הקייטרינג, צריך לבדוק כמה פרמטרים כמו מקצועיות, צורת ההכנה, האם הקייטרינג ביצע אירוע דומה לאירוע שלכם, האם תקבלו באירוע את אותה רמת האוכל כמו בטעימות, מיהם נותני השירות מבחינת הקייטרינג והאם הם מקצועיים (כלומר מבינים ביינות, בבשר ועוד), איזה עיצוב יהיה ומהי צורת הישיבה, ולבסוף מהו המחיר הטוב ביותר ואם הוא מתאים לכם.

דילוג לתוכן